Zelf management

Wat is zelfmanagement ?

Management is afgeleid van de Latijnse woorden manus en agere : Hand en Leiden. Het leiden van mensen met visie vanuit het vertrouwen dat de mens zich zelf het beste kan leiden. Zelfmanagement is dus eigenlijk de kunst je bewust te worden van je eigen mogelijkheden en deze in de praktijk te brengen. Willen versus kunnen!

Zelfmanagement zorgt er voor dat je je eigen leven sturing kunt geven, maar dan wel op die manier die precies bij jouw persoonlijkheid past. De oude Grieken zeiden vroeger: ken u zelve. In het verlengde daarvan ligt de wijsheid “Mens sana in corpore sana” (een gezonde geest in een gezond lichaam).

Zelfmanagement is voor die personen die effectiever willen zijn en meer verdieping zoeken in werk en prive. De essentie van zelfmanagement gaat over het ontdekken (Discover) van je eigen principes en waarden die je leven en werk richting geven. Wie ben je nu? Wie wil je zijn? En wat houd je tegen. Het ontdekken en integreren van je eigen principes en waarden zorgt voor een nieuw fundament van balans en evenwicht in je leven. Belangrijk is om te vermelden dat stressmanagement en bewust tijdmanagement twee belangrijke pijlers zijn voor een goede balans van lichaam en geest.

 

Concreet geven wij trainingen en advies op het gebied van bijv.

• Time managament

• Effectieve communicatie

• Overtuigingskracht

• Persoonlijke kracht

• Design your life