Dave Clifford

Achtergrond en Dave"We must become the change we want to see!"
M. Ghandi

Introductie

Dave (1972) werkt inmiddels 16 jaar zelfstandig als trainer, life-, loopbaan en executive coach. Zijn stijl van coachen is zowel pragmatisch als intuïtief, open en betrokken. Hij weet in een korte tijd tot de kern van de zaak te komen en helpt zijn clienten dan concreet hun doelen te realiseren. Dave werkte de afgelopen 19 jaar met succes voor uiteenlopende organisaties als loopbaan- en executive coach en trainer in MD trajecten voor o.a. Ahold, Teijin Aramid, Menzis, Arval, Vesteda, ING, Corbion Total, Jumbo Supermarkten, Arcadis & Van Lanschot Chabot. Dave begeleidt cliënten regelmatig met vragen over het versterken van zelfvertrouwen en assertiviteit, reduceren en oplossen van angst en stress, ontwikkelen van rust en impact, omgaan met verandering, eenzijdig verbeteren van relaties in zowel management als privé situaties.

 Achtergrond en ervaring

Dave heeft een bedrijfskundige achtergrond en heeft management en sales ervaring opgedaan bij o.a. KPN en Ordina. Na 7 jaar bedrijfsleven is hij zijn passie gaan volgen. Mensen en organisaties in hun kracht zetten en belemmeringen transformeren werd zijn nieuwe doel. Zijn expertise ligt op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, burn-out, loopbaan begeleiding en executive coaching. Hij is een specialist in het toepassen van NLP, Voice Dialoque en het Sociaal Panorama in de context van zowel privé, werk als gezondheid. Daarnaast heeft hij veel ervaring in de retail, financiële sector en chemische industrie opgebouwd. Hij is een NLP master, DiSC certified en sinds 2018 een internationaal gecertificeerd Health Certification Coach. Hij werkt reeds 12 jaar succesvol als freelance trainer, coach voor Boertien en Partners. Dave coacht en traint op zowel middenkader, hoger kader als boardroom niveau. Op dit moment heeft hij een nevenfunctie als Member of the Advisory Board bij Four Digits.

 

Specialisatie

Dave coacht management in zowel Engels als Nederlands. De vraagstukken waar hij voor wordt gevraagd: "Hoe kom ik in mijn persoonlijke kracht?", "Hoe kom ik van mijn negatieve gedachten af?”, Wat voor leider wil ik zijn in mijn organisatie?", "Hoe kom ik van mijn angst af?”, Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen?", “Hoe kom ik op voor mijzelf en stel ik duidelijke grenzen?”, “Hoe creëer ik innerlijke rust", "Hoe transformeer ik innerlijke belemmeringen en een negatief zelfbeeld?", "Hoe motiveer ik mijn team effectief?", "Hoe kan ik eenzijdig verstoorde relaties verbeteren?", "Hoe ga ik om met conflicten en tegenslagen?", "Hoe creëer ik een positieve en krachtige mindset?", "Hoe ga ik effectief met veranderingen om" en "Wat is mijn passie en hoe transformeer ik deze naar een concrete nieuwe rol?”, 

 

Herken je jezelf in één van bovenstaande vragen, neem dan contact met mij op.

 

“Als je focust op resultaat,

zul je nooit veranderen.

Als je focust op verandering,

zul je resultaat zien!