Leergang Authentiek Leiderschap

Doel/Informatie

LEERGANG AUTHENTIEK LEIDERSCHAP

“Niemand kan authentiek zijn door te proberen op iemand anders te lijken” (Peter Sims en Bill George)


Hoe wordt u de leider van de 21 ste eeuw?
 Wij bieden u een uniek concept waarbij wij u helpen om de authentieke leider in u zelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Authentiek Leiderschap gaat over de reis naar binnen en start vanuit de kern van uw persoonlijkheid. Zoek waar u echt voorgaat, wat is uw visie en missie en hoe vertaalt u die naar de werkvloer zodat u uw team krachtig empowered en inspireert om zich bij u aan te sluiten. Iedere leider heeft zijn zwakke punten. Leiders zijn mensen en die maken fouten. Het verschil is dat krachtige leiders die hun tekortkomingen erkennen en fouten toegeven, krachtiger contact maken met hun medewerkers en hen van daaruit empoweren. Wat zijn uw persoonlijke waarden, leiderschap principes en ethische grenzen die het verschil maken. Ons uitgangspunt is dat leiderschap gaat over verantwoordelijkheid nemen en empowerment over verantwoordelijkheid geven. Wij begeleiden u in dit proces met diverse tools en middelen.

Ook gaan gaat u in deze ontdekkingsreis achterhalen welke overtuigingen en patronen uw belemmeren en welke hindernissen genomen dienen te worden om uw authentiek leiderschap te ontwikkelen. U hoeft niet geboren te zijn met de eigenschappen of kenmerken van een leider en u hoeft ook niet te wachten tot u aan de top van de organisatie staat. Neem nu het besluit om te gaan leiden.

Neem nu het besluit om te gaan leiden!

“ Eerst dient u u zelf te gaan begrijpen, want de persoon die het moeilijkst te leiden is, dat bent u zelf!”


Doel en Resultaat

1. In dit traject faciliteren wij u in het ontdekken welke leider u nu bent en begeleiden wij u in het ontdekken en ontwikkelen en verankeren van de leider die u wilt zijn. U ontwikkelt krachtige leiderschaps principes en waarden die voor u het verschil maken als authentiek leider.

2. U ontdekt welke patronen en overtuigingen u ervan weerhouden om de leider te worden die u wilt zijn en wij helpen u deze blokkades te transformeren naar nieuwe krachtige overtuigingen.

3. U ontwikkeld en implementeert een plan hoe kunt u uw authentiek leiderschap integreren in de huidige organisatie en context van uw leven.

Wij hechten er belang aan u te ondersteunen bij uw inzichten en deze in uw concrete situatie,
uw organisatie toe te passen. Het resultaat wordt geborgt door de onze unieke fasen proces van;

1. Verleiden

2. Veranderen

3. Vernieuwen

4. Verbinden

5. Verankeren


Onze filosofie

Wij geloven dat ieder mens in basis de hulpbronnen in zich heeft om te worden wie hij/zij wilt zijn. Immers hetgeen u ziet, denkt of voelt is niet alles wat er is .Wij gaan op zoek naar het gebied buiten uw gezichtsveld. Hoe doen wij dat? Wij maken o.a. gebruik van het Sociaal Panorama van drs.L. Derks. Het sociaal panorama is een transformatie model om inzicht te krijgen in relaties met jezelf en anderen en deze te optimaliseren. Daarbij is ons uitgangspunt is dat de de weg die u tot nu toe gelopen heeft een goed vertrekpunt is. Er is geen eindpunt, want ieder einde is weer een nieuw beginpunt. Het is een cyclisch proces.

Wij geloven in leiderschap vanuit uw eigen kracht. Daarom gaan wij daar in dit traject naar op zoek. Wij geloven dat u alleen zo het beste uit uw mensen naar boven weet te halen. Eenmaal op weg kan u uzelf steeds verder brengen. Daarbij maken gebruik van het gedachte goed van S. Covey, L. Derks, R. Dilts en Bill George.

 

Programma

Hoe ziet het traject eruit en welke middelen gebruiken wij?

Naast de training zetten wij ook management coaching en intervisie in. Het voortraject bestaat uit een drijfverentest ( ontwikkelt door MDdrives) en een diepte-interview. De test geeft u een beeld van uw drijfveren op uw werk.Het is een analyse instrument en een mooi beginpunt van uw reis. U krijgt inzicht in uw eigen 6 drijfveren. Ook krijgt u inzicht in welke drijfveren u energie geven en welke drijfveren u energie kosten. De test bestaat uit een aantal vragen,die u met een van ons gekregen code kan downloaden van internet. Na het invullen wordt er een testprofiel gemaakt wat een gecertificeerde opleider aan het begin van het interview met u bespreekt. U zult zich verbazen over de diepgang die met de combinatie van drijfveren bereikt kan worden. Daarnaast achterhalen wij samen in het interview, welke ervaringen voor u van betekenis zijn geweest en welk effect dat heeft op uw leiderschap. Wij kijken hierbij of uw behoeftes en ons aanbod op elkaar aansluiten.

Na het eerste blok vindt er een 1e intervisie plaats van 1 dagdeel onder leiding van 1 van de trainers op een nader te bepalen lokatie. Na blok 2 vindt er een 2e intervisie van een dagdeel plaats. En na blok 3 wordt er 1 management coachingsessie aangeboden ter afronding van de leergang. Hierin kunnen nog vragen, cases of eventuele belemmeringen die nog in de weg staan worden besproken en opgelost.


Criteria die wij daarbij hanteren zijn:

• minimaal 5 jaar management ervaring

• uw filosofie en denkbeelden over leiderschap

• uw span of control

• uw mate van zelfreflectie

• uw motivatie cq uw wil om te veranderen

Programma opzet Leergang Authentiek leiderschap!

Structuur opzet leergang Authentiek leiderschap:

Blok 1

  • Centraal accent is de ontdekkingsreis naar uzelf als authentiekleider.
  • Resultaat: uw unieke bouwstenen op een rij.
  • 1e Intervisie van 1 dgdeel: Centraal staat de toetsing met andere cursisten aan uw praktijk. Waar wil u mee aan de slag.

Blok 2

  • Centraal in dit blok staat het omzetten in een concreet actieplan. Hoe pakt u het aan?
  • Resultaat: uw actieplan is klaar Uw reis is begonnen.
  • 2e Intervisie van 1 dgdeel: U deelt uw ervaringen over wat u onderweg tegenkomt met andere cursisten en behandeld deze cases.

Blok3

  • Centraal staat de terugblik en de verbinding/verankering met uzelf. Verder maakt u een plan voor de verankering in uw organisatie of concrete situatie.
  • Resultaat: uw transformatieproces in beeld.
  • Intervisie: Waar loopt u bij de verankering tegen aan? U deelt uw ervaringen en wisselt tips uit.

Afronding Management Coaching Sessie

Als onderdeel van de leergang wordt het traject afgerond met 1 management coaching sessie.

Afhankelijk van uw behoeftes en vragen kunt u zowel tijdens als na de Leergang ervoor kiezen bepaalde thema's nader uit te werken met een management coach( 1-5 bijeenkomsten).

Wie zijn wij, en waarom zou u voor deze leergang kiezen?

 &   

Laten we ons even voorstellen: wij zijn Dave Clifford en Lian Groeneveld. Twee opleiders
opleiders/trainers met jarenlange ervaring. Samen beschikken wij over een uniek domein aan kennis en beproefde werkvormen, waar u uit kunt kiezen. Anders dan in een reguliere managementtraining,waarin u theorie aangereikt krijgt en handvatten om u te verbeteren gaat het hier om een leergang, met verschillende interventies. In deze leergang staat uzelf centraal, omdat wij geloven dat leiderschap van binnen uit begint. Door u zelf te accepteren en te besluiten u eigen stappen in dit transformatieproces te ontdekken en te zetten, maken wij samen met u een unieke reis.

Een reis ,die u uw leven zal blijven herinneren, omdat het een keerpunt in uw leiderschap en visie betekent.


"Leiderschap is een reis, niet een bestemming,

Het is een marathon niet een sprint,

Het is een proces niet een resultaat."

John Danhoe, President E Bay

Data en Investering

De intakes voor deze training vinden plaats in begin oktober 2018.

Blok 1    22 oktober, 23 oktober 2018
In overleg planning intervisie deel 1

Blok 2    24 november, 25 november 2018
In overleg planning intervisie deel 2

Blok 3    17 december 2018
In overleg planning management coaching sessies

De investering voor dit traject is 3850 euro excl. BTW en zijn exclusief de kosten voor het arrangement.

Het programma omvat 5 trainingsdagen, 2 x een dagdeel intervisie en een persoonlijk coaching sessie ter afsluiting van de leergang Authentiek Leiderschap.

De kosten voor het arrangement incl. lunch zijn 255 euro pp.

Locatie

Voor de locatie hebben wij een rustieke plek gekozen in het midden van het land.

U kunt in overleg op deze lokatie ook overnachten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kasteel Hoekelum.

Kasteel Hoekelum
Edeseweg 24
6721 KE  Bennekom
tel. 0318 - 632124

Vragen

Indien u vragen heeft over dit traject kunt u contact opnemen met Dave Clifford op tel. 026- 443 9550 of een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In overleg kan deze training ook incompany gegeven worden.